keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Yhteisvoimin tulevaisuuteen

Pirkanmaalla eletään ensimmäistä kertaa uudenlaisessa vaalitilanteessa. Aiemmin OAJ:n valtuustovaalit ovat Pirkanmaalla jakautuneet kahteen äänestysalueeseen: Pirkanmaan alueeseen ja Tampereen alueeseen. Näillä alueilla on ollut myös aiemmin omat valtuustoryhmänsä OAJ:n valtuustossa.

Tänä vuonna ja tästä eteenpäin Pirkanmaa on yhtä yhtenäistä äänestysaluetta eli jokainen YSI (yleissivistävä) opettaja saa äänestää ketä tahansa sopivaksi katsomaansa YSI-ehdokasta Pirkanmaan alueelta. Tampere ei ole enää jatkossa oma alueensa, vaan kuuluu yhtenä suurena pirkanmaalaisena kuntana tähän Pirkanmaan alueeseen. Tämä tuo uudenlaisen efektin vaaliliittoihin ja ehdokasasetteluun. Tämä tarkoittaa myös sitä, että valitut valtuutetut tulevat muodostamaan Pirkanmaalta yhtenäisen valtuustoryhmän, jossa kuntarajalla ei ole minkäänlaista merkitystä. Valitut edustajat edustavat OAJ:n valtuustossa koko Pirkanmaata, kunnan nimeen katsomatta.
Itse työskentelen tällä hetkellä erityisluokanopettajana Tampereella Saukonpuiston koulussa. Työhistoriani sijoittuu maantieteellisesti myös Nokialle ja Ylöjärvelle. Olen Pirkkalasta kotoisin ja asun siellä tälläkin hetkellä. Verkostoja minulla on ympäri Pirkanmaata harrastusteni sekä sivutoimieni kautta. Olen siis osaltani tamperelainen opettaja, mutta myös vahvasti pirkanmaalainen.

Pohdin viime viikolla vakavasti sitä, mistä vaaliliitosta olen ehdolle lähdössä. Vaaliliittojahan voisi näissä vaaleissa perustaa Pirkanmaan alueelle vaikka kuinka monta. Tällä kertaa perustettiin 2 vaaliliittoa: Pirkanmaan opettajien vaaliliitto ja Tampereen opettajien vaaliliitto. Vaalitiimini kanssa asiaa pohdittuani, monesta näkökulmasta käsin, tulimme johtopäätökseen, että ehdolle asettuminen tapahtuu Pirkanmaan opettajien vaaliliitossa. Teemana tässä vaaliliitossa on yhteisvoimin tulevaisuuteen. Koen sen itselleni erittäin tärkeäksi teemaksi. Yhteisvoima on enemmän kuin yhteistyö. Yhteisvoima tarkoittaa todella samaan suuntaan soutamista parhain mahdollisin voimin. Vain yhtenäisellä, iso joukolla yhteen hiileen puhaltamalla saadaan tulosta aikaiseksi valtakunnallisella tasolla.

Monelle tämä ajatus saattaa tuntua vieraalta. Tamperelainen opettaja Pirkanmaan vaaliliitossa? Miksei Tampereen -vaaliliitossa? Avaan teille seuraavassa tätä kysymystä.

Ajattelen niin, että Tampere on iso kunta Pirkanmaalla. Yksi Pirkanmaan kunnista. Mikäli tulisin valituksi OAJ:n valtuustoon edustaisin siellä joka tapauksessa Pirkanmaata, oli vaaliliittoni mikä tahansa vaalien aikaan. Koen, että äänestäjieni suhteen toimin avoimin kortein asettuessani ehdolle Pirkanmaan vaaliliitosta. Valtuutettuna toimisin niin Tampereen kuin muidenkin Pirkanmaan kuntien opettajien parhaaksi. Tämä olisi yksi tärkeä arvo toiminnassani.

Olen tällä hetkellä erityisluokanopettaja, joka työskentelee Tampereella. Näin on. Ennen kaikkea olen kuitenkin se erityisluokanopettaja. Haluan tehdä työtä OAJ:n valtuustossa niin, että erityisen tuen järjestämisen mahdollisuudet sekä opettajien työssäjaksamiseen liittyvät tekijät tulevat päätöksenteossa huomioiduksi. Liikaa ei saa tulla lastia opettajalle, kunnasta riippumatta. Vahvuudekseni koen sen, että olen työskennellyt Pirkanmaalla 3 eri kunnassa: Nokialla lastentarhanopettajana ja Ylöjärvellä sekä Tampereella erityisluokanopettajana. Lisäksi tunnen Pirkkalan sivistyspalveluiden toimintaa kuntapolitiikan näkökulmasta käsin. OAJ:n valtuustossa toimisin monen opettajaryhmän sekä pirkanmaalaisten, myös tamperelaisten, edunvalvojana.

Kuten edeltä huomaatte minulla on tahtotila toimia Pirkanmaalla niin tamperelaisten kuin myös muiden kuntien mahdollisena edustajana OAJ:n valtuustossa. Siksi haluan myös lähteä ehdolle rehellisesti Pirkanmaan vaaliliitosta. Se tarkoittaa sitä, että tarpeen tullen ajattelen kunkin pirkanmaalaisen kunnan opettajan etua, kuntarajaan ja opettajaryhmään katsomatta. Tärkeää minulle olisi se, että opettajat voisivat työssään paremmin, opetusala olisi tulevaisuudessa houkuttelevampi työympäristö ja Pirkanmaalla olisi vetovoimaa niin suuressa Tampereessa kuin pienemmässä Kihniössäkin.

Äänestämällä voit vaikuttaa. Numero on muuten 13. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti